‘De één zegt wat de ander net denkt’
De avonden die ze samen werkten in hun eigen horecagelegenheden worden herinnerd als ‘super leuk’, maar tegenwoordig werken Harro en Anouk ook zonder de ander om zich heen. ‘Jij vindt dat lastig, maar ik vind ergens die vrijheid ook wel fijn’, vertelt Harro. Het duurt maar even of hij vangt de blik van zijn echtgenote. ‘Samen is leuker’, vindt zij. ‘Ik heb allemaal fantastische ideeën geopperd, maar voor Harro hoeft het niet zo.’
Dit duo nam in 1999 in Visvliet een horeca-etablissement over en stapte zo samen in het diepe. Zij was nog maar 25 jaar jong en de relatie was nog pril. Hij nam een bak ervaring, een nuchtere houding en een zoontje mee. ‘Jong en naiëf’, zegt hij nu. ‘Het had ook heel erg fout kunnen gaan’, beaamt zij lachend. ‘Het was vies, de kerstversiering hing nog aan het plafond en de vermicelli zat bij wijze van spreken nog in de pan, maar wij voelden ons de koning te rijk.’ Ze kenden elkaar uit de keuken, waar hij als chef haar als leerling kok inwerkte. De vonk sloeg jaren later echt over en Visvliet volgde al snel als vuurdoop: ‘we kregen een relatie, we begonnen de zaak en gingen daar samenwonen.’
Samenwerken ging moeiteloos, ook later toen ze in Roden de kans kregen de paardenstallen van Havezate Mensinge om te bouwen als restaurant-brasserie, woonplek en jaren later als Diner & Bed. ‘Harro bleef in de keuken, ik deed de bediening. Hij had contact met de leveranciers, ik meer met de gasten. We hadden ieder onze eigen werkzaamheden. Het ging heel natuurlijk en was alleen maar leuk’, aldus Anouk. In 2018 verkochten ze de Cuisinerie en hield het samenwerken opeens op. Wrijving op de werkvloer kennen ze niet: ‘Als je zolang samenwerkt, hoef je niet meer te communiceren. Je voelt elkaar zo goed aan’, vertelt Harro. ‘De één zegt wat de ander net denkt’, vult Anouk hem aan.
Hij rijdt nu op de bus, zij werkt drie dagen bij Drents Museum De Buitenplaats. Die andere vier dagen werken ze geregeld nog samen, want ze zijn nog in te huren voor High Tea’s, tapas & intiem dineren bij de gasten thuis. ‘Dan gaat het weer vanzelf. Gaan we samen boodschappen doen, staan we allebei met die komkommer of kaarsen bij de kassa.’