Blos recepten

GENIET VAN IEDERE HAP

Gemakkelijk te volgen recepten vind je hier!

  1. Home
  2. Recepten
  3. Recept: Roner Tiramisu

Recept: Roner Tiramisu

In de nazomer moeten we er langzaamaan weer aan geloven: de dagen worden korter en we zijn weer meer binnen. Voor wie dit altijd even slikken is, is er een toetje dat herinnert aan de zomer, maar dan al wel wat warmte aan dat najaar meegeeft. De Tiramisu is een zomerklassieker uit Italië, maar wordt bij het Wapen van Drenthe gemaakt met de lokale Roner Likeur. De smaak die ergens doet denken aan een dropachtige Jägermeister combineert goed met dit gerecht en past bij het seizoen. En niks sluit een lekker diner zo mooi af als een toetje zo compleet als deze.

Klassieke Tiramisu

Deze Tiramisu is een heerlijke, romige traktatie die perfect is voor ongeveer 6 personen.

Bereidingstijd ongeveer 30 minuten (exclusief koeltijd)

Ingrediënten

  • 150 ml ongezoete slagroom
  • 75 gram witte basterd suiker
  • 4 eidooiers
  • Circa 5 kopjes sterke afgekoelde koffie, bij voorkeur espresso
  • Roner Likeur naar smaak toevoegen
  • Circa 20 lange vingers
  • 500 gram mascarpone
  • Cacaopoeder voor de afwerking

Benodigdheden

  • Handmixer of garde
  • 2 mengkommen, spatel
  • Een platte ovenschaal ca 20x20cm

Bereidingswijze

  • Klop de ongezoete slagroom op en zet deze apart in de koelkast
  • Klop de eidooiers met de basterdsuiker au bain-marie (boven een pan met kokend water, zorg dat de kom het water niet raakt) totdat het licht schuimend is en de suiker volledig is opgelost.
  • Dit duurt ca 6 minuten, haal de kom van de warmtebron af en blijf doorkloppen totdat deze is afgekoeld en dikker is geworden.
  •  Bereid de koffie en voeg naar smaak de likeur toe en meng deze door elkaar.
  • Spatel de mascarpone door het eimengsel heen als deze gemengd is kan nu de slagroom er doorheen gespateld worden.
  • Dompel de lange vingers kort door het koffiemengsel heen en bouw nu de Tiramisu op door de gedrenkte lange vingers op de bodem van de ovenschaal te leggen, voeg daarna ongeveer de helft van het mascarponemengsel toe en maak glad met een spatel, herhaal dit nog een keer en eindig weer met het mascarponemengsel.
  • Dek nu de schaal af met plasticfolie en zet deze minimaal 4 uur in de koelkast, maar liever nog een hele nacht zodat de smaak er goed in kan trekken en de Tiramisu stevig wordt.
  • Bij het serveren kun je de Tiramisu bestuiven met een laagje cacaopoeder.

Tip!

  • Voeg voor extra smaak wat pure chocoladeschaafsel toe bij het serveren.

Eet smakelijk!

Hotel Restaurant Het Wapen van Drenthe

Heerestraat 1 Roden – 050 501 91 92 – www.hotelhetwapenvandrenthe.nl

Bekijk ook

Rotating Text with SVG in Center
WONEN
Rotating Text with SVG in Center
MODE
Rotating Text with SVG in Center
Lifestyle
Rotating Text with SVG in Center
er op uit