Lokaal met een zuiders tintje. Dat is dit toetje ten voeten uit. Met een klein knipoogje naar de Friese roots van Wietze Stoker die samen met zijn vrouw Mariske eigenaar is van Vandaag Hapas en Tapas. Het levert een toetje op wat heerlijk zoet is; een perfecte afsluiter van een gezellige avond met elkaar.

Ingrediënten 2 personen:
125 gram mascarpone
62,5 ml slagroom
1 tl vanille extract
1 kopje koffie
1 scheut Leekster likeur
16 Amaretti koekjes
1 banaan
1 blikje dulce de leche
Bereiding:
- Klop de slagroom en de suiker stijf. Snijd ondertussen de banaan in plakjes.
- Roer in een andere kom de mascarpone met de vanille extract rustig door elkaar.
- Schep de opgeklopte slagroom door het mascarpone mengsel. Spatel rustig zodat het een stevige room blijft. Schep de room in een spuitzak en leg hem in de koeling.
- Zet twee borden klaar. Pak een schaal voor de koffie en schenk er een scheut Leekster likeur bij. Doop de amaretti koekjes in de koffie en leg er vier op elk bord.
- Doe de dulce de leche in een spuitzak en knip de punt eraf. Spuit een laagje dulce de leche op de amaretti koekjes.
- Pak nu de spuitzak met de mascarponeroom en knip de punt eraf. Spuit een laagje room over de dulce de leche. Leg vervolgens vier plakjes banaan op de room.
- Doop nu de rest van de amaretti koekjes in de koffie en leg bovenop de room.
- Breng weer een laagje mascarponeroom aan en maak af met vier schijfjes banaan en toefjes dulce de leche.
- Zet de tiramisu in de koelkast tot het moment van serveren.